URBAN CROPS over hun samenwerking met SPIN WEST

Maarten Vandecruys en Frederic Bulcaen hebben een icoon van een startup neergezet. Ze haalden niet alleen de internationale pers, ze slaagden er ook in om wereldwijd gevraagd te worden. “Maar eigenlijk,” vertelt Maarten Vandecruys, “werkten we vooral reactief.
En dat is niet de juiste manier om je bedrijf te laten groeien.” Frederic Bulcaen was via zijn ander bedrijf Typhoon al in contact met de POM West-Vlaanderen en toen hij hoorde wat SpinWest doet, vroeg hij een klankbordsessie aan.

 

Methodologie om te focussen in het salesproces

Maarten Vandecruys: “Dat eerste klankbord was meteen zeer verrijkend voor ons. SpinWest bestaat uit een team van coaches uit diverse disciplines en die reikten ons een methode aan om meer gefocust aan onze verkoop te beginnen. We hebben die adviezen meegenomen, onze conclusies getrokken en met een aangepast plan zijn we naar een beurs getrokken. Daar konden we meteen onze nieuwe aanpak testen. En die bleek goed te zijn.”

Baanbrekende technologie beschermen

Urban Crops heeft een baanbrekende technologie ontwikkeld en wilde die beschermen. De wetgeving is echter voer voor specialisten. Ook hier kwam SpinWest met een oplossing. Eerst werd het bedrijf begeleid in de richting van een Freedom to Operate (FTO). Geen overbodige luxe, want om Urban Crops in de markt te zetten, moest het bedrijf zeker weten dat er geen inbreuk was tegen een bestaand intellectueel eigendom. En natuurlijk moest het eigen IP zo snel mogelijk beschermd worden.

Sneller groeien dankzij SpinWest

Ondertussen is het pad geëffend voor een globale groei. Maar groeien zorgt weer voor nieuwe uitdagingen. Welke contracten of licenties worden afgesloten? Kies je voor Business Units in het buitenland of zijn er andere oplossingen? Urban Crops voelt zich gesteund door SpinWest dat naar hun zeggen “altijd bereikbaar” is. Maarten Vandecruys: “Het mooie aan SpinWest is dat er een brede kennis en ruime ervaring in de industrie aanwezig is. Een bedrijf kan al die kennis onmogelijk zelf in huis hebben.”

Urban Crops voelt zich gesteund door SpinWest dat naar hun zeggen “altijd bereikbaar” is. Maarten Vandecruys: “Het mooie aan SpinWest is dat er een brede kennis en ruime ervaring in de industrie aanwezig is. Een bedrijf kan al die kennis onmogelijk zelf in huis hebben.” Urban Crops biedt totaaloplossingen voor de ‘closed environment vertical farming industry’. De installaties van Urban Crops maken het mogelijk om gewassen te telen in meerdere lagen, los van de omgevingsfactoren die normaal gezien een zware impact op de opbrengst hebben. Bijvoorbeeld Belgische aardbeien, kunnen met Urban Crops overal ter wereld, lokaal geteeld worden. Urban Crops biedt naast de engineering en installatie van de groei-infrastructuur ook een plant biologische onderzoekslijn aan. Hierdoor kunnen zij optimale recepten aanbieden voor o.a. zaden, nutriënten, substraat en LED licht. Daarnaast zorgt de totale automatisering voor een omgeving waarin besmetting zo goed als uitgesloten is. Er worden dus geen pesticiden of herbiciden gebruikt en het waterverbruik kan worden gereduceerd tot 5% in vergelijking met de klassieke teelt.


Urban Crops Urban Crops

 

Maarten Vandecruys en Frederic Bulcaen
Het mooie aan SpinWest is dat er een brede kennis en ruime ervaring in de industrie aanwezig is. Een bedrijf kan al die kennis onmogelijk zelf in huis hebben.