SPIN WEST SPIN-OFF TRAJECT

Een spin-off is bedrijf dat ontstaat uit een bestaand bedrijf, een onderzoeksinstelling, een hogeschool of een universiteit. Uit de cijfers blijkt dat het succes van een spin-off recht evenredig is met het succes van het moederbedrijf: met andere woorden, als het moederbedrijf het goed doet, doet de spin-off het vaak ook goed. De bewuste of onbewuste kennisoverdracht vanuit het moederbedrijf, speelt blijkbaar een grote rol.

Enkele voorbeelden van spraakmakende spin-offs zijn het technologiebedrijf Metris, het e-Learningbedrijf EPYC, Gatewing (nu deel van Trimble) en Plant Genetic Systems (nu deel van Bayer). Ze zijn als pioniers opgestart in de schoot van een universitaire instelling.

SpinWest zal u in dit traject ondersteunen bij de acceleratie van de spin-off. Mede daarom is het van belang dat uw bedrijf eerst het valorisatietraject heeft doorlopen en dat de belangrijkste vraagtekens en obstakels op het vlak van de strategie, investering, juridische bescherming en noem maar op, van de baan zijn. U hebt nu ook een beter inzicht in de economische waarde van de spin-off en bent van plan om er 100% voor te gaan. Het opstarten van de nieuwe entiteit is dus een feit. HEBT U PLANNEN VOOR HET OPSTARTEN VAN EEN SPIN-OFF?
CONTACTEER ONS!

Dorine Gevaert, projectverantwoordelijke Spin West
dorine.gevaert@ocwest.be

Ondernemerscentrum West-Vlaanderen
info@spinwest.be

Tel.: +32 483 10 39 50 


 

KIES EEN ANDER TRAJECT

Haalbaarheidstraject Valorisatietraject